Mad- og måltidspolitik

Sund og ernæringsmæssig rigtig mad er en vigtig forudsætning for læring, trivsel og et godt helbred hele livet igennem.

Skolens udgangspunkt er at lave mad efter Fødevarestyrelsens principper ved at anvende basisvarer, som er i overensstemmelse med de officielle kostråd.

Skolen kan derfor sikre at den mad vi producerer og serverer, lever op til de officielle anbefalinger både i forhold til indhold, sammensætning og tilberedning.

Det gode måltid handler ikke kun om, hvad vi spiser – det handler også i høj grad om de fysiske og sociale rammer omkring maden.

På skolen spiser elever og undervisere sammen ved alle måltider og på den måde spiller måltidsoplevelsen en central rolle og understøtter fællesskabet mellem elever og undervisere.

Skolen har fokus på sundhed som værdigrundlag og det indebærer, at eleverne er medbestemmende i valg af sund, kreativ og velsmagende mad.

På skolen har vi til hensigt at:

• skabe gode mad- og måltidsrammer, som bidrager til livskvalitet, samvær og madglæde
  • sikre et sundt, attraktivt og kreativt måltidstilbud
  • understøtte en mangfoldig madkultur og sikre varierende smagsoplevelser
  • at fremme madmod
  • have fokus på råvarer i sæson
  • minimere madspild

Dette for at sikre gode sunde mad – og måltidsvaner hos eleverne.