Tidligere elevers historier

Elever kommer på Vittrup Fri Fagskole med mange forskellige formål. Det kan være for at få en 9. klasse i dansk og/eller matematik. Det kan også være for at blive klar til at flytte hjemmefra eller for at blive afklaret med hvilken uddannelse eller job de skal vælge.

Fælles for dem alle er, at når de starter på Vittrup Fri Fagskole, bliver der lavet en individuel handleplan med elevens ønsker og behov i fokus.

Vi har allerede vist at vi kan hjælpe de unge mennesker der kommer på skolen i de 1,5 år vi har eksisteret.
Således er næsten 72 % procent af de elever der stoppede her det sidste år, kommet i enten arbejde eller uddannelse.

Her vil vi nu præsentere nogle at vores tidligere elever på skolen.

Viggo

Viggo Lyberth Olsen er en ung mand på 18, som kom til Danmark i 2015 og startede på Efterskole. Han drømte om at blive mekaniker og få sig en uddannelse.

Det viste sig at Viggo havde lidt svært ved det boglige og også lidt svært ved at tage tingene alvorligt, så efter to år på Try Efterskole startede Viggo på produktionsskole. Her opdagede han dog ret hurtigt, at han ikke her kunne opnå sine mål.

Så i efteråret 2017 startede han her på Vittrup Fri Fagskole. Han faldt hurtigt til og fik sig nogle gode kammerater.
Viggo har kæmpet hårdt for at opnå det magiske 2 tal i matematikprøverne og det kan han nu prale af at have gjort.

I perioden i Vittrup, har Viggo gennemgået en kæmpe forandring og er gået fra at være en dreng til en ung mand.
I en lang periode har Viggo været i praktik i køkkenet på Skallerup Seaside Resort, og i kombination med skolens daglige køkken og praktikken, har Viggo fundet sin passion, nemlig at lave mad.
Derfor flytter Viggo tilbage til Grønland nu, med sine to-taller i både dansk og matematik og starter på en ernæringsassistentuddannelse hjemme på Grønland til august.

Vi er utroligt stolte af Viggo og ønsker ham al mulig held og lykke i fremtiden.

Mathias

Mathias har haft sidste dag hos os og er allerede startet på sin nye uddannelse.
Mathias har en stor interesse for biler og maskiner og elsker at køre. Han er derfor startet på chauffør uddannelsen, samtidig med at han er flyttet i en lejlighed for sig selv.

Hos os har Mathias været tilknyttet Håndværk og Erhverv, og har i en praktikperiode afprøvet om elektrikerfaget var noget for ham. Han har dog nu fundet den perfekte uddannelse til ham og er kommet videre i systemet.

Frederik

Frederik gik hos os i foråret 2018, med det formål at finde ud af hvilken uddannelse han skulle starte på. I sin tid hos os afprøvede Frederik praktik hos en gartner, hos et ventilationsfirma, hos en slagter og til sidst hos TM Anlæg og Have. Her var Frederik rigtig glad for at være og havde fundet et erhverv som lige passede til ham.

Frederik afsluttede sit ophold på Vittrup Fri Fagskole tirsdag d. 26/06-18 og startede dagen efter i EGU-lære hos TM Anlæg og Have.

Opdatering januar 2019: Frederik er stadig rigtig glad for sin læreplads hos TM Anlæg og Have og har samtidig taget kørekort.

Mikkel

Mikkel startede hos os efter sommerferien i 2018, og har siden haft fokus på at blive bedre til matematik, så han kunne bestå optagelsesprøven til teknisk skole til januar 2019.
Han har været på vores Håndværk og Erhverv linje, hvor især gokart og mekanikdelen har været i fokus.

Matematik har fyldt meget i Mikkels forløb, både som fag, men også som integreret del af arbejdet på værkstedet.

I januar 2019 bestod Mikkel optagelsesprøven, er startet på at tage kørekort og er snart klar til at starte på drømme uddannelsen som skibsmontør.

Nikolaj

Nikolaj gik på skolen i første halvår af 2018, med det formål at blive klar til at starte på tømreruddannelsen til sommeren 2018.

Nikolaj var derfor på Håndværk og Erhverv linjen, hvor han havde fokus på træværkstedet. Her byggede Nikolaj selv et skrivebord, et tv-møbel og var med til at bygge højbede til køkkenlinjen. Samtidig med arbejdet på skolen, var Nikolaj i praktik hos en tømrer, hvor han én gang om ugen var med ude og bygge på huse tæt på skolen.

Nikolaj startede efter sommerferien 2018 på teknisk skole som tømrer.

Opdatering januar 2019: Nikolaj trives på tømreruddannelsen, som er det helt rigtige valg for ham.