Tidligere elevers historier

Elever kommer på Vittrup Fri Fagskole med mange forskellige formål. Det kan være for at få en 9. klasse i dansk og/eller matematik. Det kan også være for at blive klar til at flytte hjemmefra eller for at blive afklaret med hvilken uddannelse eller job de skal vælge. 

Her vil vi nu præsentere nogle at vores tidligere elever på skolen.

28. maj 2021: I dag har  Victor sidste dag på Vittrup Fri Fagskole.
Victor har været på skolen siden sommerferien og har i tiden på skolen arbejdet med at blive afklaret og har øvet sig i at bo for sig selv i skolens øvelejlighed.
Nu er Victor klar til at stå på egne ben fra på mandag, hvor han flytter i egen lejlighed og starter på FGU i Aalborg.
Vi ønsker ham alt det bedste og vi glæder os til stadig at følge Victor i fremtiden.
Victor

29. april 2021: Allan har her til morgen underskrevet kontrakt på en EGU læreplads hos Blomstergaarden som svineproducent. 
Allan har hos os arbejdet meget målrettet med sin store drøm om at komme til at arbejde i landbruget. Han har været i praktik hos flere landmænd og har hjulpet lokale landmænd i marken, ligesom han altid har hjulpet til når der skulle laves noget praktisk på skolen.
Allan

Vi har snakket med Loke, som i skoleåret 2019/20 var elev hos os. Her gik han på linjen Gastronomi og Event. Han er sidenhen flyttet i egen lejlighed og startet på EUX i Hjørring. Loke fortæller at han var glad for opholdet på Vittrup Fri Fagskole, som hjalp ham med at blive klar til uddannelse og til at flytte hjemmefra.

Loke er glad for at være flyttet hjemmefra og fortæller at han har fået en masse øvelse og færdigheder med fra Vittrup som har gjort at han i dag klarer sig selv. 

Loke drømmer om at komme til at arbejde i en tøjbutik og på et tidspunkt at åbne sin egen tøjbutik. Derfor har han valgt at tage en EUX, hvor der er en god blanding af skole og praktikperioder. Loke fortæller at han har fået meget ud af opholdet på Vittrup. Han er blevet mere moden og er blevet afklaret med hvad han gerne vil. 

Loke kunne godt lide at gå på Vittrup Fri Fagskole fordi det er en forholdsvis lille skole, hvor man bliver mere tæt med hinanden – både med eleverne og med de ansatte. Loke fortæller at han altid følte sig velkommen og hørt, og at han godt kunne lide det venskabelige forhold han havde med de ansatte på skolen. Derudover kunne Loke godt lide at der var struktur på hverdagene og at han vidste hvad han skulle hver dag. Han har på skolen fået mange gode venner, som han i dag stadig har kontakt med. 

I øvrigt kom der en rigtig fin artikel ud af Lokes historie:

Læs historien her

Loke

“Hej, jeg hedder Emil, og jeg vil her ved skoleårets afslutning berette kort om mit år som elev på Vittrup Fri Fagskole.

Jeg startede i august sammen med 10 andre nye elever. Jeg havde valgt linjen Care, hvor vi arbejder med menneskelige relationer. Senere skiftede jeg til Game Design, hvor vi laver vores egne computerspil. Jeg har både 9. og 10. klasse fra tidligere, så jeg har ikke haft brug for matematik og dansk som andre, men har brugt al min tid på linjerne og valgfag. Desuden har jeg været engageret i elevrådet og været med til messer, hvor vi har lavet og uddelt informationsmateriale om skolen.

Året er gået godt, og jeg har fået vejledning i forhold til min videre færd i livet, og efter sommerferien flytter jeg i egen lejlighed i Hjørring og starter på EUX/EUD Buisness. Som bonus kommer jeg til at bo tæt på min kæreste Sara, som jeg har mødt på skolen. Jeg vil klart anbefale Vittrup Fri Fagskole til andre. Her er flinke elever og lærere, der er værd at lære at kende”

Skrevet af Emil Hyttel

Emil

Jonas har haft sidste dag på Vittrup Fri Fagskole fredag d. 17/1-20. Han starter mandag d. 20/1-20 på EUX Kokkeuddannelsen, som længe har været en drøm for Jonas.
Jonas startede på Vittrup Fri Fagskole i november 2018, og har dermed gået på Vittrup Fri Fagskole i lidt over et år. I perioden hos os har Jonas været tilknyttet linjen Gastronomi og Event, fordi Jonas har en stor passion for madlavning. I køkkenet har Jonas taget stort ansvar både i hverdagen og når der har været arrangementer på skolen, så køkkenet kommer til at mange en god mand. Udover at være i køkkenet har Jonas været i forskellige praktikker hos en bager og i en cafe, samtidig med at han har haft fjern undervisning i engelsk og samfundsfag.

Jonas kom på Vittrup Fri Fagskole for at blive afklaret med hvad han vil og for at udvikle sig personligt og fagligt. Han har på skolen fået mange venner, som han fremover også vil holde kontakten med.

Jonas

Viggo er en ung mand på 18, som kom til Danmark i 2015 og startede på Efterskole. Han drømte om at blive mekaniker og få sig en uddannelse.

Det viste sig at Viggo havde lidt svært ved det boglige og også lidt svært ved at tage tingene alvorligt, så efter to år på Try Efterskole startede Viggo på produktionsskole. Her opdagede han dog ret hurtigt, at han ikke her kunne opnå sine mål.

Så i efteråret 2017 startede han her på Vittrup Fri Fagskole. Han faldt hurtigt til og fik sig nogle gode kammerater.
Viggo har kæmpet hårdt for at opnå det magiske 2 tal i matematikprøverne og det kan han nu prale af at have gjort.

I perioden i Vittrup, har Viggo gennemgået en kæmpe forandring og er gået fra at være en dreng til en ung mand.
I en lang periode har Viggo været i praktik i køkkenet på Skallerup Seaside Resort, og i kombination med skolens daglige køkken og praktikken, har Viggo fundet sin passion, nemlig at lave mad.
Derfor flytter Viggo tilbage til Grønland nu, med sine to-taller i både dansk og matematik og starter på en ernæringsassistentuddannelse hjemme på Grønland til august.

Vi er utroligt stolte af Viggo og ønsker ham al mulig held og lykke i fremtiden.

Viggo

Mathias har haft sidste dag hos os og er allerede startet på sin nye uddannelse.
Mathias har en stor interesse for biler og maskiner og elsker at køre. Han er derfor startet på chauffør uddannelsen, samtidig med at han er flyttet i en lejlighed for sig selv.
 
Hos os har Mathias været tilknyttet Håndværk og Erhverv, og har i en praktikperiode afprøvet om elektrikerfaget var noget for ham. Han har dog nu fundet den perfekte uddannelse til ham og er kommet videre i systemet.
Opdatering november 2019: Mathias har fået læreplads som lastbilchauffør og har købt egen bil. Han stortrives i sit nye elevjob. Her skal han være i to år før han er færdiguddannet.
Mathias

Frederik gik hos os i foråret 2018, med det formål at finde ud af hvilken uddannelse han skulle starte på. I sin tid hos os afprøvede Frederik praktik hos en gartner, hos et ventilationsfirma, hos en slagter og til sidst hos TM Anlæg og Have. Her var Frederik rigtig glad for at være og havde fundet et erhverv som lige passede til ham.

Frederik afsluttede sit ophold på Vittrup Fri Fagskole tirsdag d. 26/06-18 og startede dagen efter i EGU-lære hos TM Anlæg og Have.

Opdatering januar 2019: Frederik er stadig rigtig glad for sin læreplads hos TM Anlæg og Have og har samtidig taget kørekort.

Frederik

Den 25. august 2018 startede Malene på Vittrup Fri Fagskole, sammen med det første hold elever, som oplevede at starte efter en sommerferie.

Malene havde det godt på skolen og kom ret hurtigt i trivsel og fik lyst til at komme videre. Som man kan se på billedet, så er Malene meget glad for heste, og dyr generelt. I tiden på Vittrup Fri Fagskole, var Malene i praktik på en lokal campingplads, hvor hun hjalp til med blandt andet at passe alle dyrene i deres minizoo.

Efter Malene stoppede på skolen, havde hun en kort periode på Produktionsskole, hvor hun gik på en medielinje. Malene savnede dog dyrene, og gennemførte derfor et grundforløb på Agri College Aalborg, men stoppede igen efter grundforløbet, da det ikke var muligt at læse enkeltfag ved siden af grunduddannelsen.

Malene er derfor nu i gang med FGU, og søger pt. et fritidsjob, så hun kan få noget erhvervserfaring.

Efter sommerferien i år, har Malene søgt ind på HF, og håber meget hun kan komme i gang med noget mere bogligt.

Malene er startet på kørekort, og det går rigtig godt.

Malenes vej her til i livet, har været meget snoet og med store personlige udfordringer, men hun har kæmpet og kæmpet og vi fra Vittrup Fri Fagskole, er meget stolte over at have spillet en positiv rolle i hendes succes.

Vi ønsker Marlene held og lykke med sine drømme og mål.

Malene

I sidste uge havde vi besøg af Mike, som stoppede hos os til sommerferien 2019. Mike startede i militæret i august som værnepligtig. Han er i tiden som værnepligtig blevet så bidt af militæret, at han nu starter på at at uddanne sig til konstabel. Mike kunne godt tænke sig at komme til Afghanistan eller udstationeres et andet sted i verden. Han har tidligere været i lære som tømrer, og kunne godt finde på igen at gå i den retning efter militæret. Han ser det dog i første omgang som en rigtig god uddannelse der giver godt på CV´et. 

I tiden på Vittrup Fri Fagskole fortæller Mike, at han fik styr på sig selv. Han fik ro på og tid til at tænke over hvad han gerne ville uddanne sig til. Mike kunne godt lide at der på skolen var faste rutiner og at der hele tiden skete noget. I dag snakker Mike stadig med nogle af de tidligere elever, og kommer gerne på besøg på skolen. 

Mike

Mikkel startede hos os efter sommerferien i 2018, og har siden haft fokus på at blive bedre til matematik, så han kunne bestå optagelsesprøven til teknisk skole til januar 2019.
Han har været på vores Håndværk og Erhverv linje, hvor især gokart og mekanikdelen har været i fokus.

Matematik har fyldt meget i Mikkels forløb, både som fag, men også som integreret del af arbejdet på værkstedet.

I januar 2019 bestod Mikkel optagelsesprøven, er startet på at tage kørekort og er snart klar til at starte på drømme uddannelsen som skibsmontør.

Mikkel

Nikolaj gik på skolen i første halvår af 2018, med det formål at blive klar til at starte på tømreruddannelsen til sommeren 2018.

Nikolaj var derfor på Håndværk og Erhverv linjen, hvor han havde fokus på træværkstedet. Her byggede Nikolaj selv et skrivebord, et tv-møbel og var med til at bygge højbede til køkkenlinjen. Samtidig med arbejdet på skolen, var Nikolaj i praktik hos en tømrer, hvor han én gang om ugen var med ude og bygge på huse tæt på skolen.

Nikolaj startede efter sommerferien 2018 på teknisk skole som tømrer.

Opdatering januar 2019: Nikolaj trives på tømreruddannelsen, som er det helt rigtige valg for ham.

Nikolaj